Paprasti dalykai gali būti nepaprasti. Ir jie nebūtinai turi būti sudėtingi ar brangūs. Kartais didelis noras, kuris beveik prilygsta mažai svajonei, būna pasiekiamas ranka. Tereikia nepatingėti, įdėti šiek tiek pastangų, ir menami dalykai gali tapti realiais, o draugai bei bičiuliai liks maloniai nustebę. Dar daugiau – jūs visą procesą galite paversti nedidelėmis maisto gamybos dirbtuvėmis! Skamba magiškai? Panagrinėkime šio siurprizo detales.

Naminiai kebabai yra tokie savotiški karšti sumuštiniai, kurie suvyniojami į tortilijos paplotėlius (mano pirktus žemas kainas žadančiame maisto prekių prekybos tinkle,  nors jeigu nusipirksite kitame centre tai irgi tiks, o jeigu nepatingėsite ir išsikepsite patys iš vakaro bus visiškas wow).

Dar reikės mėsos, kurią kepsite virš žarijų. Tiks bet kuri jūsų mėgiama, svarbu – kad būtų ryški savo skoniu ir iškepus nebūtų sausa. Pasirinkite norimą mėsą, paprieskoniuokite, pasūdykite, pamarinuokite ir iškepkite norimu būdu.

Dar reikės daržovių. Idealu šviežios, tačiau mes žinome, kad jų pasirinkimas, kaina ir kokybė priklauso nuo konkretaus metų laiko. Jeigu yra žiema galima išnaudoti fermentuotas ar konservuotas daržoves. Galima naudoti šviežias šaknines daržoves, bet jas reiktų pamarinuoti iš anksto. Tarkim svogūnų žiedai: susmulkinate raudonojo svogūno galvą žiedais, pašlakstote obuolių actu, druska ir pipirais, maišote ir paliekate kelioms valandoms. Įdėjus į bendrą kompoziciją gausite traškų saldžiarūgštį komponentą. Tobulas papildinys visais metų laikais.

Ir dar padažo reikės. Gaminkite patys ar pirkite savo nuožiūra – tai irgi nėra svarbu. Tik neapsiribokite banaliu ketčupu, naudokite ką nors įdomiau.

Štai dabar procesas. Kol svečiai bendrauja – ant grotelių kepate mėsą. Daržovės supjaustytos šiaudeliais, salotų lapai krūvoje, padažas šalia. Iškeptą mėsą dedate ant medinės lentelės ir leidžiate pailsėti. Metate ant grotelių tortilijas, jos paskrunda ir sušyla vos per kelia sekundes. Nesudeginkite! 🙂

Dabar dalinate tortilijas svečiams į lėkštes, pjaustote mėsą juostelėmis ant lentelės ir pasakojate bei rodote kaip pačiam susirinkti naminį kebabą.

Ant lietinio blyno apvalios formos tortilijos centro dedate mėsą, ją pašlakstote padažu, dedate norimas daržoves, pabarstote kapotais prieskoniniais žalumynais (jei turite), užlenkiate tortilijos apačia, vėliau – šonus ir turite tikrą hipsterišką wrap’ą. Kandate nuo viršaus ir mėgaujatės gyvenimu, draugija bei šviežiu ir sultingu maistu. Visi lieka sotūs ir laimingi. 🙂

Dažniausiai užtenka vieno suktinuko vienam svečiui. Ypač ėdrūs (tokie kaip aš) suvalgo du. Trijų suvalgiusių  dar neteko matyti. Taip yra todėl, kad suktinukai, nusipelnę naminių kebabų titulo, yra išties gardūs ir sotūs.

Dabar žiema ir nėra žarijų? Kepkite viską orkaitėje. Blogiau nebus. Juk viskas yra rankų darbo, natūralu ir sultinga. Tiesiog be dūmo kvapo. O svarbiausia tai, kad kebabus kiekvienas pasigamins pats sau. Todėl negalės purkštauti, kad buvo neskanu, nepatiko ar teko mažai.

Tai toks nedidukas team-buildingas – pramoga, kuri visus išjudins, atpalaiduos ir nudžiugins. Išbandykite! 🙂