Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Jautienos nugarinės kepsnys "Diane"" from Valgiai.lt

Jautienos nugarinės kepsnys "Diane"

Produktai

Gamyba

  1. Mėsą - 2 gabalai po 200g. - nupjaustome išorinius riebalus ir pabarstome druska ir pipirais
  2. Gerai įkaitiname keptuvę, kad aliejus pradėtų truputį rūkti ir dedame steikus bei rozmarino šakeles.
  3. Neliečiame ir nevartome - tegul apskrunda iki tamsiai rudos spalvos, tada apverčiame.
  4. Rudai apskrudintus steikus atidedame į šoną, galima pridengti folija, kad neatvėstų, rozmariną išmetame.
  5. Į tą pačią keptuvę dedame sviestą, juostelėmis pjaustytus svogūnus, per pusę perpjautus grybus ir traiškytas česnako skilteles.
  6. Kai viskas šiek tiek pakepa ir svogūnas ima gelsti - pilame brendį ir atsargiai uždegame (flombiruojame)
  7. Kai brendžio ugnis užges supilame grietinėlę, dedame garstyčias, beriame smulkiai kapotus petražolių lapelius ir išmaišome.
  8. Į padažą dedame atgal steikus, supilame mėsos sultis iš lėkštės, nukaičiame keptuvę ir leidžiame steikams 3-5min. pasitroškinti.
  9. Ruošiame lėkštes, dedame garnyrą, dedame steikus, ant viršaus užpilame padažo su grybais, užbarstome kapotų petražolių, pateikiame.