Neilgai trukus šiam maisto blogui bus vieneri metai. Pradėjau jį kaip savotišką pramogą ir nesitikėjau, kad jis mane taip įtrauks. Dabar, apžvelgdamas praėjusius metus, aš galvoju, kad galėjau rašyti ir dar daugiau. Bet nerašiau. Todėl pirmasis šių metų pasižadėjimas ir siekis – rašyti daugiau ir nuosekliau. Noriu, kad per savaitę atsirastų du įrašai, o jei pavyks – net ir trys. Vienas bus tradiciškai apie kokią nors sriubą. Kadangi visus receptus visų pirma išbandau, o tik po to rašau – idėjų apie ką rašyti daugiau, nei spėju jas realizuoti. Kai kurias ir pamirštu, kaip antai kreminė porų sriuba. Aš apie ją ketinau rašyti dar gruodžio pradžioje, o įrašo vis nėra. Nes ją tiesiog pamiršau 🙂

Kitas įrašas bus ne apie sriubas. Šiemet aš nutariau išbandyti ketogeninę dietą. Kaip man seksis – parodys laikas, kol kas sekasi tikrai neblogai ir motyvacijos netrūksta. Ir taip, šiemet dar nevalgiau duonos 🙂 Tačiau tai, su kuo susidūriau mane lengvai nustebino: maisto receptų ketogenikams yra mažai ir jie gana primityvūs. Ketogeninė dieta nėra kažkoks kosmosas, tiesiog iš jos pašalinti beveik visi angliavandeniai. Bet lieka visa eilė maisto produktų, kuriuos galima ir rekomenduojama valgyti. O dauguma receptų apsiriboja kiaušiniene su šonine ir avokadu arba lašiša su brokoliais. Tai yra nuobodu! O štai žmonės, atsisakę batoų, makaronų picų ir cukraus ima panikuoti: ką man dabar valgyti? Jie valgo nuobodžiai, skurdžiai ir keistai. Tenka skaityti etiketes ir nusivilti gyvenimu, mat beveik į visus pusfabrikačius ir jau paruoštą maistą dabar dedamas cukrus. Vienur kaip prieskonis, kitur kaip paprasčiausias skonio stipriklis. Po to, kai viešai buvo linčiuotas E621 maisto pramonė pradėjo naudoti cukrų. To pasekoje norintiems riboti angliavandenius mityboje parduotuvėje beveik nėra ką pirkti. Visą maistą tenka gaminti iš pirminių produktų. Bet tai nereiškia, kad jis turi būti nuobodus. Ir aš turiu tikslą ieškoti, bandyti ir su jumis dalintis tais patiekalų receptais, kurie bus skanūs, nepabodę ir tinkami KETO dietai. Šiems receptams sukurta kategorija, apie konkrečius patarimus ar adaptacijas keto dietai bus patarimai recepto apačioje.

Trečias įrašas per savaitę, kiek man užteks laiko ir įkvėpimo, bus skirtas patarimams, susijusiems su maistu. Toks lifehack’ų rinkinys. Jau rašiau apie kopūstus, rudenines daržo gėrybes, mikrožalumynus ir tikiuosi tęsti šią tradiciją panašiu stiliumi.

Tiesa, mano dieta turiniui įtakos turės nedaug. Aš netapau radikalu, turiu šeimą, ir jiems gaminu maistą ir stengiuosi, kad jis būtų sveikas, skanus ir įdomus. Todėl receptų bus visokių, gal tik desertų ne. Ketinu laikytis sezoninės virtuvės tradicijų ir naudoti tuos maisto produktus, kurie tuo metu yra rinkoje.

Prasidėjus šiltam metų laikui bus daugiau receptų grill ar bbq temomis. Žiemą gimė naujų minčių, kai ką įsigijau ir gali būti, kad atsiras nauja skiltis receptams ant gyvos ugnies.

Na ir paskutinis planas, kuris yra mano prakeiksmas, tai siekis pagerinti nuotraukų kokybę. Tartum beveik viską turiu, bet labai vargstu su šviesa ir niekaip nerandu laiko įsirengti normalų stendą su valdomu apšvietimu. Jo pasigendu ypač dabar, kai natūralios lauko šviesos yra mažai ir ji būna trumpai. Tenka naudotis nemokamų stock’ų iliustracijomis ir manęs tai visai nedžiugina. Aš noriu kurti savo autorinį turinį. Taigi planas – susifokusuoti į fotografiją ir pagerinti iliustracijų kokybę.

Yra ir dar visokių idėjų, bet šiandien apie jas nekalbėsiu. Bijau prisižadėti ir nesugebėti realizuoti (vėl). Prieš kelias dienas pagal kinų kalendorių prasidėjo naujieji metai. Dėkoju, kad skaitėte šį blogą visus praėjusius metus ir kviečiu pasilikti su juo ir šiemet. O aš pasistengsiu, kad jūs kiekvieną savaitę rastumėte čia įdomios ir naudingos medžiagos apie maistą ir jo gamybą.

Sėkmingų jums metų!