Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Bešamelio padažas" from Gardūs valgiai.lt

Bešamelio padažas

Produktai

Gamyba

  1. Prikaistuvyje ar puode sviestą sumaišykite su miltais iki vienalytės masės.
  2. Kol maišote sviestą - tegul kaista pienas, įkaista, bet neužverda.
  3. Sumaišę sviestą ir miltus užpilkite pusę turimo pieno.
  4. Maišykite viską šluotele, kol sviestas ištirps piene.
  5. Supilkite likusią dalį pieno ir dar kelias minutes pamaišykite.
  6. Užkaiskite ugnį, kaitinkite iki užvirimo nuolat maišant, kad neprikibtų miltai.
  7. Kai pasirodys pirmieji burbuliukai sumažinkite ugnį.
  8. Į padažą įmeskite svogūną su gvazdikėliais, druską, maltus pipirus ir muskato riešuto miltelius.
  9. Maišykite viską šluotele, kol padažas taps tirštos grietinės klampumo - tai užtruks ~5min.
  10. Štai padažas paruoštas. Duokite jam pastovėti 5-10min.
  11. Išimkite svogūną, gvazdikėlius, laurą, permaišykite ir galite naudoti.