Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Bešamelio padažas" from Valgiai.lt
Bešamelio padažas
Produktai
- 500ml labai karšto pieno
- 40g. kambario temperatūros sviesto
- 40g. miltų
- druskos ir baltųjų pipirų
- 1 lauro lapas
- pusė svogūno galvos ir į ją subesti 5 gvazdikėliai
- tarkuoto muskato riešuto
Gamyba
- Prikaistuvyje ar puode sviestą sumaišykite su miltais iki vienalytės masės.
- Kol maišote sviestą - tegul kaista pienas, įkaista, bet neužverda.
- Sumaišę sviestą ir miltus užpilkite pusę turimo pieno.
- Maišykite viską šluotele, kol sviestas ištirps piene.
- Supilkite likusią dalį pieno ir dar kelias minutes pamaišykite.
- Užkaiskite ugnį, kaitinkite iki užvirimo nuolat maišant, kad neprikibtų miltai.
- Kai pasirodys pirmieji burbuliukai sumažinkite ugnį.
- Į padažą įmeskite svogūną su gvazdikėliais, druską, maltus pipirus ir muskato riešuto miltelius.
- Maišykite viską šluotele, kol padažas taps tirštos grietinės klampumo - tai užtruks ~5min.
- Štai padažas paruoštas. Duokite jam pastovėti 5-10min.
- Išimkite svogūną, gvazdikėlius, laurą, permaišykite ir galite naudoti.