Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Grybų padažas" from Gardūs valgiai.lt

Grybų padažas

Produktai

Gamyba

  1. Prikaistuvyje įkaitiname aliejų ir sviestą, suberiame svogūną ir apkepiname.
  2. Suberiame ketvirčiais supjaustytus pievagrybius, apkepame, kol jie ims dailiai gelsti.
  3. Pasūdome, pagardiname pipirais ir čiobreliais.
  4. Ketvirtadalį apkeptų grybų atidedame, likusius apibarstome miltais ir dar minutę pakepame maišydami.
  5. Supilame grietinėlę, ir jei reikia - šiek tiek vandens praskiedimui.
  6. Sumažiname ugnį ir troškiname grybus grietinėlėje ~10min.
  7. Keptuvės turinį supilame į blenderio indą ir susmulkiname, suplakame.
  8. Suplaktą padažą supilame atgal į prikaistuvį, suberiame atidėtus grybus ir dar truputį pakaitiname.
  9. Praskiedžiame, jei padažas per tirštas ar nugariname dalį skysčio, jei reikia sutirštinti.
  10. Paragaujame ar netrūksta prieskonių. Padažas paruoštas.