Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Tkemali padažas" from Gardūs valgiai.lt

Tkemali padažas

Produktai

Gamyba

  1. Slyvaites nuplaukite, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu - šiek tiek, kad neapsemtų.
  2. Užkaiskite, kai vanduo užvirs - pradėkite puodo turinį maišyti.
  3. Kai viskas pavirs ~5min. ir slyvų minkštimas lengvai atsiskirs nuo kauliuko nukaiskite.
  4. Imkite didelį dubenį ar kitą puodą, į jį įdėkite kiaurasamtį stambiomis skylėmis ir supilkite slyvaites iš puodo.
  5. Kočėlo pagalba trinikite slyvas, kad kauliukai liktų kiaurasamtyje, o minkštimas persisunktų į puodą.
  6. Viską pertrynus nuimkite kiaurasamtį, puodą statykite ant vidutinės ugnies.
  7. Suberkite druską ir cukrų, pamaišykite.
  8. Papriką, kalendrą, krapus, mėtą, baziliką ir nuluptas česnako skilteles dėkite į blenderį. Galite įpilti šlakelį šalto vandens.
  9. Su blenderiu viską susmulkinkite. Masę supilkite į puodą su slyvaitėmis.
  10. Pakaitinam 5min. nukaičiame.
  11. Karštą masę supilstome į sterilius stiklainėlius, leidžiame atvėsti, saugome šaldytuve.
  12. Iš išvardintų produktų kiekio gausis ~1,5 - 1,7l padažo.