Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Tkemali padažas" from Valgiai.lt
Tkemali padažas
Produktai
- 2,2kg kaukazinių slyvaičių
- 2 galvutės česnako
- 2 aitriosios paprikos ankštys be sėklų
- puokštelė kalendros lapų
- puokštelė baziliko
- sauja mėtos lapelių
- puokštelė krapų
- 3 šaukšteliai druskos
- 6 šaukštai cukraus
Gamyba
- Slyvaites nuplaukite, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu - šiek tiek, kad neapsemtų.
- Užkaiskite, kai vanduo užvirs - pradėkite puodo turinį maišyti.
- Kai viskas pavirs ~5min. ir slyvų minkštimas lengvai atsiskirs nuo kauliuko nukaiskite.
- Imkite didelį dubenį ar kitą puodą, į jį įdėkite kiaurasamtį stambiomis skylėmis ir supilkite slyvaites iš puodo.
- Kočėlo pagalba trinikite slyvas, kad kauliukai liktų kiaurasamtyje, o minkštimas persisunktų į puodą.
- Viską pertrynus nuimkite kiaurasamtį, puodą statykite ant vidutinės ugnies.
- Suberkite druską ir cukrų, pamaišykite.
- Papriką, kalendrą, krapus, mėtą, baziliką ir nuluptas česnako skilteles dėkite į blenderį. Galite įpilti šlakelį šalto vandens.
- Su blenderiu viską susmulkinkite. Masę supilkite į puodą su slyvaitėmis.
- Pakaitinam 5min. nukaičiame.
- Karštą masę supilstome į sterilius stiklainėlius, leidžiame atvėsti, saugome šaldytuve.
- Iš išvardintų produktų kiekio gausis ~1,5 - 1,7l padažo.