Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Voveraičių padažas" from Valgiai.lt
Voveraičių padažas
Produktai
- 300-400g šviežių voveraičių
- 2 šaukštai sviesto
- didelė svogūno galva
- 3 skiltelės česnako
- 200ml riebios grietinėlės
- 150ml daržovių arba vištienos sultinio
- 2 šaukšteliai Vorčesterio padažo
- 1 šaukštelis miltų
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- petražoliu ir(arba) krapų pateikimui
Gamyba
- Didelėje keptuvėje išlydome sviestą ant vidutinės ugnies ir jame apkepame smulkiai pjaustytą svogūną
- Kai svogūnas taps skaidrus - suberiame smulkintą česnaką ir pakaitiname apie minutę
- Beriame nuvalytas ir pasmulkintas voveraites, apkepame jas 5-8min. ant stiprios ugnies, kad išgaruotų drėgmė ir jos šiek tiek apskrustų
- Pilame sultinį, grietinėlę, Vorčesterio padažą ir išmaišome
- Troškiname ant silpnos ugnies ~10min.
- Sūdome, gardiname pipirais, užbarstome miltus ir įmaišome juos šluotele, kad neliktų gumuliukų
- Kai padažas sutirštės iki kreminės konsistencijos - nukaičiame keptuvę
- Įmaišome kapotus žalumynus ir pateikiame karštą