Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Graikiškas mėsos pyragas (kreatopita serron)" from Gardūs valgiai.lt

Graikiškas mėsos pyragas (kreatopita serron)

Produktai

Gamyba

  1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sviestu, druska ir keliais šaukštais vandens iki minkštos, švelnios tešlos.
  2. Atidėti į šaldytuvą.
  3. Mėsą supjaustyti mažais gabalėliais, apkepinti aliejuje iki dailios rudos spalvos. Išimti ir atidėti.
  4. Keptuvėje, kur kepė mėsa, suberti pjaustytus svogūnus ir kepti iki karamelizacijos (rudavimo) pradžios.
  5. Pradėjus ruduoti svogūnams suberti į juos mėsą, pasūdyti, pabarstyti pipirais, įpilti pusę stiklinės vandens.
  6. Uždengus troškinti ant mažos ugnies kartais pamaišant ir jei reikia - papildant vandeniu iki svogūnai ištirps į padažą o mėsa taps biri.
  7. Į pravėsusią mėsą su padažu įmaišyti ryžius ir sūrį.
  8. Tešlą padalinti į dvi nelygias dalis. Didesnę dalį iškočioti ir ja iškloti kepimo formos dugną ir šonus.
  9. Sudėti mėsos masę ir tolygiai paskirstyti formoje.
  10. Uždėti antrą iškočiotą tešlos lapą ir užlankstyti tešlos kraštelius sujungiant kaip kibinus.
  11. Viršų aptepti kiaušinio tryniu ir kepti 180C orkaitėje 1 valandą.
  12. Iškepus leisti pravėsti ~20min ir valgyti šiltą.