Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Grikių košė su džiovintais baravykais" from Gardūs valgiai.lt

Grikių košė su džiovintais baravykais

Produktai

Gamyba

  1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, baravykus - šiaudeliais.
  2. Keptuvėje ištirpdykite šaukštą sviesto, berkite svogūnus, apkepkite.
  3. Kai svogūnai ims ruduoti suberkite baravykus, pagardinkite druska ir prieskoniais, kepkite pamaišydami.
  4. Tuo metu kitame puode ištirpdykite sviestą, suberkite grikius ir sumaišykite su sviestu.
  5. Supilkite pieną, pasūdykite grikius, maišykite, kol pienas susigers į kruopas.
  6. Suberkite tarkuotą sūrį ir nukaiskite puodą. Atsargiai maišykite, kol sūris ištirps ir košė taps lipni.
  7. Į plačios lėkštės centrą dėkite šiek tiek košės, viduryje padarykite duobutę, į kurią dėkite keptus grybus su svogūnais.
  8. Užtarkuokite kietojo sūrio drožlėmis ir jei turite - puoškite mikro žalumynais.