Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kreminė pasta su vištiena ir grybais" from Gardūs valgiai.lt

Kreminė pasta su vištiena ir grybais

Produktai

Gamyba

  1. Imam didelį puodą, kaičiam ant ugnies, šlakstome aliejumi.
  2. Vištieną pjaustome nedideliais kubeliais, beriame į įkaitusį aliejų.
  3. Sūdome, gardiname pipirais, jei norite - kario prieskoniais.
  4. Maišome, kad neprikeptų ir paskrudus imame lauk, atidedame.
  5. Į puodą beriame česnaką ir svogūną, maišydami kepame ant didelės kaitros.
  6. Pradėjus gelsti beriame smulkintus pievagrybius, maišome, apkepame.
  7. Apkepus pievagrybius pilame vyną ir šiek tiek nugariname, kartu nugramdydami viską nuo dugno.
  8. Grąžiname vištieną su visomis sultimis iš lėkštės, pilame sultinį, kad viską gerai apsemtų.
  9. Beriame makaronus, uždengiame ir verdame nurodytą ant makaronų pakelio laiką, kad makaronai beveik išvirtų.
  10. Kai makaronai būna beveik išvirę pilame grietinėlę, beriame sūrį ir nukaičiame puodą.
  11. Viską maišome iki vientisos masės, kurią apjungia ištirpęs sūris.
  12. Ragaujame, jei trūksta - pasūdome, jei ne - beriame petražoles ir įmaišome.
  13. Dedame į lėkštes ir papildomai užbarstome tarkuotu kietuoju sūriu.