Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Užkeptas vištienos pyragas" from Gardūs valgiai.lt

Užkeptas vištienos pyragas

Produktai

Gamyba

  1. Porą susmulkiname pusžiedžiais, pievagrybius skiltelėmis, svogūnų laiškus pasmulkiname.
  2. Plaktuve sumaišome garstyčias, grietinę, sultinį ir miltus.
  3. Metalinę kepimo formą dedame ant ugnies, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir beriame porus.
  4. Pakepiname pora minučių ir beriame pievagrybius. Pamaišome, kad nepriskrustų.
  5. Dar po kelių minučių beriame vištieną, pasūdome ir papipiriname.
  6. Viską gerai išmaišome, pilame plaktuve sumaišytą padažą, dar pamaišome ir tolygiai paskirstome formoje. Sumažiname kaitrą.
  7. Atšildytą tešlą iškočiojame iki mums reikiamo dydžio, taip, kad uždengtų formoje esantį gėrį. Nukeliame formą nuo ugnies ir užklojame ją tešla kaip dangčiu.
  8. Tešlą patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamo sėklomis.
  9. Pašauname į 200C laispnių orkaitę, kepame kol tešla dailiai paruduos, pateikiame į stalą karštą.