Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Medžiotojo vaišės" from Gardūs valgiai.lt

Medžiotojo vaišės

Produktai

Gamyba

  1. Pradedame nuo sultinio gamybos: puode įkaitiname aliejų ir apkepame vištienos kaulus su mėsa, kad jie dailiai apskrustų iš visų pusių
  2. Beriame morkas ir svogūną, pamaišome, pakepame 5min.
  3. Pilame sultinį ir mediniu kotu nugramdome viską, kas prilipo prie dugno.
  4. Jei sultinio trūksta, galima papildyti vandeniu - kaulai privalo būti vos apsemti.
  5. Kai sultinys užvirs dedame česnaką, pomidorų pastą ir bouquet garni, sumažiname ugnį.
  6. Uždengiame ir leidžiame pavirti ant ramios ugnies 30-40min.
  7. Nukaičiame nuo ugnies, išimame kaulus, nukošiame sultinį į švarų puodą.
  8. Statome ant mažos ugnies ir maišydami šluotele įbarstome šaukštą miltų - jis šiek tiek sutirštins sultinį.
  9. Atidėtus pasūdytus / papipirintus vištienos gabalus apibarstome miltais.
  10. Dideliame storadugniame puode įkaitiname aliejų ir dedame vištienos gabalus oda žemyn ir neliečiame.
  11. Kai odelė taps rusvos - aukso spalvos, tuomet apverčiame gabalus ir apskrudiname iš kitos pusės.
  12. Kol vištiena skremba įjungiame orkaitę +180C
  13. Apskrudusius vištienos gabalus išimame iš puodo, dedame į skardelę ir pašauname į orkaitę 25min.
  14. Gaminame padažą: į karštą puodą, kuriame skrudinome vištieną, beriame nuvalytus ir perpus perpjautus grybus.
  15. Pamaišydami apkepame, kol dailiai apkeps ir ims ruduoti, tuomet beriame smulkintus šalotus, pamaišome pakepame kelias minutes.
  16. Pilame brendį ir uždegame - padarome flambe.
  17. Ugniai užgesus pilame vyną ir jo dėka ištirpdome viską, kas buvo prilipę prie dugno (degleizinam).
  18. Maišome puodą medine mentele, kol didžioji vyno dalis nugaruoja.
  19. Pilame rudąjį sultinį, išmaišome, sūdome / pipiriname pagal skonį.
  20. Nukaičiame puodą ir beriame 2/3 kapotų žalumynų.
  21. Dedame šaukštelį sviesto ir maišydami mentele ištirpdome jį taip, kad tolygiai pasklistų padaže ir padarytų jį šilkinės tekstūros.
  22. Imame vištos gabalus iš orkaitės, dedame į plačią, gilią lėkštę ar dubenį ir samčiu užpilame padažą taip, kad jis padengtų visas mėsos puses ir įsigertų į ją.
  23. Supilame likusį padažą su grybais ant viršaus ir užbarstome likusiais kapotais žalumynais.
  24. Nedelsiant tiekiame su visu dubeniu į stalą.