Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Moliūgų blynai su mėtomis" from Gardūs valgiai.lt

Moliūgų blynai su mėtomis

Produktai

Gamyba

  1. Mėtoms nuskinkite lapelius, kelis atidėkite į šoną, o likusius smulkiai sukapokite.
  2. Visus produktus nuo moliūgo iki cinamono imtinai suberkite į vieną indą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Jeigu mišinys gavosi skystas- įberkite dar šaukštą miltų ir išmaišykite.
  4. Įjunkite orkaitę +200C
  5. Ant viryklės keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kaip paprastus mielinius blynus, bet trumpai - tik tiek, kad vos apskrustų iš abiejų pusių.
  6. Apskrudintus blynus sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 10min.
  7. Kol blynai kepa paruoškite padažą: į jogurtą suberkite kapotus mėtų lapelius, supilkite sultis ir šiek tiek pasūdykite.
  8. Padažą išmaišykite ir atidėkite, išimkite blynus, dėkite lėkštutėje vieną ant kito, užpilkite padažu ir sirupu ar uogiene. Patiekite.