Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Vištiena su česnakiniais pievagrybiais ir grietinėle" from Valgiai.lt
Vištiena su česnakiniais pievagrybiais ir grietinėle
Produktai
- 4 vištos kumpeliai be kaulo
- 250g mažų pievagrybių
- 200ml grietinėlės
- 4 česnako skiltelės
- 1/2 stiklinės sultinio arba vandens
- didelė sauja tarkuoto kietojo sūrio
- druskos, pipirų, aliejaus
- kapotų petražolių lapelių
Gamyba
- Mėsą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite aliejuje iš abiejų pusių po 3 minutes, kad mėsa dailiai paskrustų ir imtų gardžiai kvepėti.
- Išimkite mėsą, atidėkite. Į keptuvę jei reikia - įpilkite dar aliejaus ir jame ant vidutinės ugnies pakaitinkite kapotą česnaką.
- Pajutę česnako aromatą berkite ir pievagrybius, nuolat pamaišydami kepkite juos kelias minutes, kol ims dailiai ruduoti.
- Supilkite vandenį ar sultinį ir mentele nugramdykite viską, kas prilipo prie keptuvės dugno.
- Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį ir pusę turimų petražolių. Išmaišykite. Sudėkite vištieną ir uždenkite dangčiu.
- Patroškinkite vištieną ant mažos ugnies dar porą minučių. Nukaiskite.
- Apibarstykite likusiomis petražolėmis, pateikite.