Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Vištiena su česnakiniais pievagrybiais ir grietinėle" from Valgiai.lt

Vištiena su česnakiniais pievagrybiais ir grietinėle

Produktai

Gamyba

  1. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite aliejuje iš abiejų pusių po 3 minutes, kad mėsa dailiai paskrustų ir imtų gardžiai kvepėti.
  2. Išimkite mėsą, atidėkite. Į keptuvę jei reikia - įpilkite dar aliejaus ir jame ant vidutinės ugnies pakaitinkite kapotą česnaką.
  3. Pajutę česnako aromatą berkite ir pievagrybius, nuolat pamaišydami kepkite juos kelias minutes, kol ims dailiai ruduoti.
  4. Supilkite vandenį ar sultinį ir mentele nugramdykite viską, kas prilipo prie keptuvės dugno.
  5. Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį ir pusę turimų petražolių. Išmaišykite. Sudėkite vištieną ir uždenkite dangčiu.
  6. Patroškinkite vištieną ant mažos ugnies dar porą minučių. Nukaiskite.
  7. Apibarstykite likusiomis petražolėmis, pateikite.