Karantinas karantinu, o azijietiškos virtuvės patiekalų karts nuo karto labai norisi. Taip, restoranai gamina maistą išsinešimui ir jį net galima užsisakyti tiesiai į namus, kur jis bus pristatytas kurjerių pagalba. O ką daryti tuo atveju, jeigu negyveni didmiesčio centre ir kurjeriai nepristato maisto į namus? Ką daryti, jei tavo mieste ar miestelyje nėra kinų restorano, o važiuoti į kitą rajoną yra neprotinga?

Azijos stiliaus patiekalų nesunkiai galima pasigaminti ir namų virtuvėje. Ir tam net nereikia galingo degiklio bei wok keptuvės, kokias naudoja profesionalūs restoranai. Užteks paprastos viryklės, didelės keptuvės ir kelių nekasdieninių produktų. Viską turėdami labai gardų azijietišką patiekalą pasigaminsite patys.

Jautiena su austrių padažu

  • 500g jautienos išpjovos
  • 2 dideli svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • 1/2 nykščio dydžio imbiero šaknis
  • Teriyaki padažas
  • Austrių padažas
  • Saldus čili padažas
  • Svogūnų laiškų arba kalendros lapelių pateikimui
  • keli šlakeliai aliejaus kepimui
  1. Jautieną supjaustome nedideliais, plonais gabalėliais.
  2. Užpilame teriyaki padažu, išmaišome rankomis ir atidedame marinuotis.
  3. Svogūnus nulupame ir supjaustome stambiais kubeliais (2x2cm)
  4. Imbierą ir česnakus susmulkiname labai mažais kubeliais
  5. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir beriame česnaką ir imbierą
  6. Kai ims gerai čirškėti beriame svogūnus ir pamaišydami kepame, kol svogūnai išsitiesins ir lapeliai atsiskirs vienas nuo kito
  7. Dedame jautieną ir pamaišydami apkepame iš visų pusių, kol mėsos spalva iš raudonos taps pilka
  8. Pilame austrių ir saldųjį čili padažus, išmaišome, pakaitiname pamaišydami 2-4min.
  9. Nukaičiame tuoj pat pateikiame užbarstę kapotais svogūnų laiškais ar kalendrų lapeliais

Originaliai recepte yra tik jautiena ir svogūnai. Bet aš norėjau daugiau skonio ir spalvos, todėl papildomai įdėjau stambiai pjaustytą raudonąją papriką, apkepdamas ją kartu su svogūnais.

jautiena austrių padaže

Kaip jau supratote patiekalas skirtas valgyti lazdelėmis, todėl visi produktai turi būti supjaustyti taip, kad būtų galima juos paimti lazdelėmis. Bet jautiena turi būti pjaustoma plonai, kad kuo greičiau iškeptų.

Gali būti, kad austrių padažo parduotuvėje nerasite, tuomet imkite wok mišinį – česnakinį austrių padažą, jis irgi labai tinka.

Kiek pilti padažų? Spręskite patys pagal skonį. Aš pyliau ~100ml kiekvieno. Realiai reikia maišyti ir ragauti, bei derinti pagal savo skonį: jei norisi daugiau aštraus saldumo – dar įpilkite čili, jei pikantiškumo – austrių padažo.

O šiaip patiekalas labai skanus, skoniu artimas kinų restoranų gaminamiems patiekalams. Tik nereikia jo gaminti ilgai, daržovės turi apkepti, bet likti traškios. Maksimaliai daug kaitros, dažnas maišymas mentele ir per 10 minučių turėsite jau paruoštą, nosį aromatais kutenantį patiekalą.

Jeigu pateiksite šį patiekalą su virtais ryžiais, tuomet iš recepte paminėtų produktų sočiai pamaitinsite 3 ar net 4 žmones.

Neliūdėkite, karantinas baigsis ir mes vėl plūsime į restoranus mėgautis egzotiškais skoniais. O kol to negalime – susikurkime bent šiek tiek egzostisko savo virtuvėje.

Skanaus! 🙂