Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Įdarytos keptos paprikos" from Valgiai.lt

Įdarytos keptos paprikos

Produktai

Gamyba

  1. Svogūnų galvas nulupame, smulkiname nedideliais kubeliais ir apkepame su šlakeliu aliejaus kol ims gelsti.
  2. Kol svogūnai kepa - smulkiais kubeliais supjaustome cukiniją ir sumetame pas svogūnus.
  3. Pamaišydami kepame, kol cukinija ims lengvai skrusti. Nukaičiame, barstome pipirais ir druska.
  4. Petražolių ir bazilikų lapelius ir česnakus susmulkiname ir užbarstome ant cukinijų.
  5. Dedame maltą vištieną ir viską išmaišome, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  6. Nuplautas paprikas pjauname išilgai per pusę, išimame sėklas ir jas laikančias membranas.
  7. Cukinijų-vištienos mišinį dedame į paprikas dosniai, kad būtų su nedideliu kaupu.
  8. Įdarytas cukinijas dedame į kepimo indą aukštais kraštais (bus sultinio) ir pašauname į +180C orkaitę
  9. Kepame gerą pusvalandį, kol įdaras ims skrusti.
  10. Patiekiame sriubinėse lėkštėse, gausiai palaistydami išsiskyrusiu sultiniu ir gardindami šaukštu grietinės.