Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Įdarytos keptos paprikos" from Valgiai.lt
Įdarytos keptos paprikos
Produktai
- 3-4 saldžiosios paprikos
- 1 vidutinė cukinija
- 3 svogūno galvos
- ~500g. maltos vištienos
- 3 skiltelės česnako
- baziliko ir petražolių lapelių
- alyvuogių aliejaus kepimui
- druskos / juodų maltų pipirų pagardinimui
Gamyba
- Svogūnų galvas nulupame, smulkiname nedideliais kubeliais ir apkepame su šlakeliu aliejaus kol ims gelsti.
- Kol svogūnai kepa - smulkiais kubeliais supjaustome cukiniją ir sumetame pas svogūnus.
- Pamaišydami kepame, kol cukinija ims lengvai skrusti. Nukaičiame, barstome pipirais ir druska.
- Petražolių ir bazilikų lapelius ir česnakus susmulkiname ir užbarstome ant cukinijų.
- Dedame maltą vištieną ir viską išmaišome, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Nuplautas paprikas pjauname išilgai per pusę, išimame sėklas ir jas laikančias membranas.
- Cukinijų-vištienos mišinį dedame į paprikas dosniai, kad būtų su nedideliu kaupu.
- Įdarytas cukinijas dedame į kepimo indą aukštais kraštais (bus sultinio) ir pašauname į +180C orkaitę
- Kepame gerą pusvalandį, kol įdaras ims skrusti.
- Patiekiame sriubinėse lėkštėse, gausiai palaistydami išsiskyrusiu sultiniu ir gardindami šaukštu grietinės.