Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Portugališkas cukinijų pyragas" from Valgiai.lt

Portugališkas cukinijų pyragas

Produktai

Gamyba

  1. Klasikiniu būdu cukiniją sutarkuojam ir sumetam į kiaurasamtį - tegul nuvarva.
  2. Šoninę metam į keptuvę ir kaitinam ant vidutinės ugnies, kad ištekintų taukus ir apskrustų.
  3. Kol šoninė skrunda - susmulkinam svogūnus ir morkas.
  4. Sumetam juos į keptuvę su šonine ir apkepam / patroškinam kelias minutes, kad suminkštėtų. Atidedam, kad pravėstų.
  5. Pilam pieną, mušam kiaušinius, beriam šiek tiek druskos ir pipirų į virtuvinio kombaino indą ir leidžiam tolygiai išsiplakti. Išjungiam.
  6. Nusunkiam cukinijos tarkius, kad kuo daugiau sulčių nutekėtų lauk ir dedam į kombaino indą.
  7. Dar įdedam pomidoro kubelius, keptuvės turinį su taukais, smulkintas petražoles ir svogūnų laiškus (dabar man rodos, kad laiškinis česnakas tiktų dar geriau).
  8. Vėl įjungiam kombainą lėtai - tegul maišo.
  9. Atskirame dubenyje sumaišom miltus, kepimo miltelius ir sutarkuotą kietąjį sūrį.
  10. Mišinį po truputį suberiam į kombaino indą, tegul ir tai išmaišo.
  11. Įjungiam orkaitę +180C, tegul kaista.
  12. Imam vidutinio dydžio kepimo indą ir išklojam kepimo popieriumi (tokiu atveju tiks ir torto forma) arba patepam aliejumi, kad neprikibtų pyrago masė.
  13. Kombainą išjungiame, masę sukrečiame į kepimo indą ir tolygiai paskleidžiame, pašauname į orkaitę.
  14. Kol kepa susmulkiname Mozzarella sūrį. Kai apkepas ims ruduoti paviršiuje - apibarstome smulkintu sūriu ir vėl pašauname, ko sūris ištirps.
  15. Išimame ir leidžiame pravėsti kaip tikram pyragui.
  16. Valgome dar šiltą. Tinka ir kitos dienos pietums.