smulkiai pjaustytų petražolių lapelių ir sovgūnų laiškų
šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gamyba
Klasikiniu būdu cukiniją sutarkuojam ir sumetam į kiaurasamtį - tegul nuvarva.
Šoninę metam į keptuvę ir kaitinam ant vidutinės ugnies, kad ištekintų taukus ir apskrustų.
Kol šoninė skrunda - susmulkinam svogūnus ir morkas.
Sumetam juos į keptuvę su šonine ir apkepam / patroškinam kelias minutes, kad suminkštėtų. Atidedam, kad pravėstų.
Pilam pieną, mušam kiaušinius, beriam šiek tiek druskos ir pipirų į virtuvinio kombaino indą ir leidžiam tolygiai išsiplakti. Išjungiam.
Nusunkiam cukinijos tarkius, kad kuo daugiau sulčių nutekėtų lauk ir dedam į kombaino indą.
Dar įdedam pomidoro kubelius, keptuvės turinį su taukais, smulkintas petražoles ir svogūnų laiškus (dabar man rodos, kad laiškinis česnakas tiktų dar geriau).
Vėl įjungiam kombainą lėtai - tegul maišo.
Atskirame dubenyje sumaišom miltus, kepimo miltelius ir sutarkuotą kietąjį sūrį.
Mišinį po truputį suberiam į kombaino indą, tegul ir tai išmaišo.
Įjungiam orkaitę +180C, tegul kaista.
Imam vidutinio dydžio kepimo indą ir išklojam kepimo popieriumi (tokiu atveju tiks ir torto forma) arba patepam aliejumi, kad neprikibtų pyrago masė.
Kombainą išjungiame, masę sukrečiame į kepimo indą ir tolygiai paskleidžiame, pašauname į orkaitę.
Kol kepa susmulkiname Mozzarella sūrį. Kai apkepas ims ruduoti paviršiuje - apibarstome smulkintu sūriu ir vėl pašauname, ko sūris ištirps.
Išimame ir leidžiame pravėsti kaip tikram pyragui.