Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Troškintas triušis su grybais" from Gardūs valgiai.lt

Troškintas triušis su grybais

Produktai

Gamyba

  1. Didelėje keptuvėje arba plačiame puode įkaitiname aliejų ir apkepame triušio gabalus iš visų pusių, kad jie įgautų auksinį atspalvį.
  2. Suberiam šoninę ir dar kiek pakepam, kad šoninė imtų skrusti ir leisti savo taukus.
  3. Beriame svogūną ir česnaką, kiek pasmulkintus grybus, triušio subproduktus ir pamaišydami kepame ~10min.
  4. Pašlakstome brendžiu ir uždegame - flambiname (nedarykite, jei nemokate. Tai pavojinga)
  5. Supilame vyną, sultinį, nuskrebename viską nuo dugno jei kas prilipę.
  6. Beriame čiobrelį ir kmynus. Pilame pomidorus ar jų tyrę.
  7. Puodą uždengiame ir pašauname į 160C orkaitę 45 minutėms.
  8. Išimame puodą, išimame triušio gabalus ir atidedame šiltai, kad neatvėstų.
  9. Puodą su sultiniu dedame ant kaitrios ugnies ir pamaišydami kiek nugariname, kad pavirstų į padažą.
  10. Paragaujame ar netrūksta druskos, jei norite labiau kreminio ir sodresnio padažo - įmaišykite sviestą.
  11. Pateikiama dubenyje ar lėkštėje, mėsą apipylus padažu. Valgytojai įsideda mėgiamą dalį ir užsipila padažu.