Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Troškintas triušis su grybais" from Valgiai.lt
Troškintas triušis su grybais
Produktai
- 1 smulkintas triušis pasūdytas ir pabarstytas miltais
- šaukštelis smulkinto čiobrelio
- šaukštelis kmynų sėklų
- 100g. smulkintos šaltai rūkytos šoninės
- 400ml konservuotų pomidorų savo sultyse arba pomidorų tyrės
- 200ml balto sauso vyno
- 200ml sultinio arba vandens
- keli šlakeliai brendžio
- keli šlakeliai aliejaus apkepimui
- 400g. šviežių miško grybų
- didelė svogūno galva, smulkinta kubeliais
- 2 pasmulkintos skiltelės česnako
- šaukštas sviesto (nebūtinai)
Gamyba
- Didelėje keptuvėje arba plačiame puode įkaitiname aliejų ir apkepame triušio gabalus iš visų pusių, kad jie įgautų auksinį atspalvį.
- Suberiam šoninę ir dar kiek pakepam, kad šoninė imtų skrusti ir leisti savo taukus.
- Beriame svogūną ir česnaką, kiek pasmulkintus grybus, triušio subproduktus ir pamaišydami kepame ~10min.
- Pašlakstome brendžiu ir uždegame - flambiname (nedarykite, jei nemokate. Tai pavojinga)
- Supilame vyną, sultinį, nuskrebename viską nuo dugno jei kas prilipę.
- Beriame čiobrelį ir kmynus. Pilame pomidorus ar jų tyrę.
- Puodą uždengiame ir pašauname į 160C orkaitę 45 minutėms.
- Išimame puodą, išimame triušio gabalus ir atidedame šiltai, kad neatvėstų.
- Puodą su sultiniu dedame ant kaitrios ugnies ir pamaišydami kiek nugariname, kad pavirstų į padažą.
- Paragaujame ar netrūksta druskos, jei norite labiau kreminio ir sodresnio padažo - įmaišykite sviestą.
- Pateikiama dubenyje ar lėkštėje, mėsą apipylus padažu. Valgytojai įsideda mėgiamą dalį ir užsipila padažu.