300g. nuluptų ir kubeliais supjaustytų obuolių (tai bus 3-4vnt.)
300g. kvietinių miltų
5 kiaušinių
2 šaukštų medaus
1/2 citrinos sulčių
šiek tiek druskos
aliejaus kepimui
Gamyba
Obuolius galima tarkuoti ir maišyti į bendrą masę, tačiau paprasčiausia sudėti pjaustytus obuolius į indą, pašlakstyti citrinos sultimis, įdėti medų ir blenderiu sutrinti į košę.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus atidėti, trynius sudėti į obuolių tyrę.
Įdėti miltus ir varškę, viską išmaišyti iki vientisos masės.
Baltymus šiek tiek pasūdyti, išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepti keptuvėje ant vidutinės kaitros po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol dailiai paruduos.
Pateikti su grietine ar tiesiog apibarsčius cukraus pudra.