Viena iš skaniausių vištienos dalių yra kumpelių mėsa. Be to ji yra sveika, greit paruošiama ir sunkiai sugadinama. Va jeigu krūtinėlę paversti sausa ir sprangia daug mokslų nereikia, tai su kumpeliais tas nebus paprasta.

Paprastas, bet neprastas patiekalas, kuris pagaminamas per 20 minučių ir patiks visai šeimai.

Vištiena su česnakiniais pievagrybiais ir grietinėle

  • 4 vištos kumpeliai be kaulo
  • 250g mažų pievagrybių
  • 200ml grietinėlės
  • 4 česnako skiltelės
  • 1/2 stiklinės sultinio arba vandens
  • didelė sauja tarkuoto kietojo sūrio
  • druskos, pipirų, aliejaus
  • kapotų petražolių lapelių
  1. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite aliejuje iš abiejų pusių po 3 minutes, kad mėsa dailiai paskrustų ir imtų gardžiai kvepėti.
  2. Išimkite mėsą, atidėkite. Į keptuvę jei reikia - įpilkite dar aliejaus ir jame ant vidutinės ugnies pakaitinkite kapotą česnaką.
  3. Pajutę česnako aromatą berkite ir pievagrybius, nuolat pamaišydami kepkite juos kelias minutes, kol ims dailiai ruduoti.
  4. Supilkite vandenį ar sultinį ir mentele nugramdykite viską, kas prilipo prie keptuvės dugno.
  5. Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį ir pusę turimų petražolių. Išmaišykite. Sudėkite vištieną ir uždenkite dangčiu.
  6. Patroškinkite vištieną ant mažos ugnies dar porą minučių. Nukaiskite.
  7. Apibarstykite likusiomis petražolėmis, pateikite.

Geriausia šį patiekalą pateikti su sviestu gardinta ryžių koše.

Keli patarimai:

  • pievagrybius rinkitės mažus, tuomet jų nereikės pjaustyti. Neplaukite grybų, tiesiog nuvalykite.
  • negavę kumpelių mėsos galite pirkti visą vištą, tik tuomet reiks dviejų keptuvių. Vištą supjaustykite gabalais, apkepkite, supilkite stiklinę sultinio ar vandens ir uždengę patroškinkite. Tuo metu kitoje keptuvėje pradėkite nuo aliejaus ir česnako kepimo dalies. Kol paruošite padažą vištiena išsitroškins, o didžioji dalis skysčio nugaruos. Beliks supilti padažą į vištieną, viską išmaišyti, apibarstyti kapotomis petražolėmis ir pateikti.
  • keto dietininkams rekomenduoju naudoti riebią grietinėlę. Jeigu nesilaikote dietos ir nemėgstate riebiai – galite ją keisti liesa grietine.

Skanaus!