Jūsų aplinkoje jau pasigirdo klausimai „Gal norit cukinijos? Mums tiek priaugo – nebespėjam valgyti…“? Taip? Tai reiškia, kad vasara jau persirito į antrą pusę ir cukinijos ne šiaip nusibodo, o net ir idėjų nebeliko, nes visi receptai yra išbandyti.

Aš tikiu, kad jau išbandėte Portugališką cukinijų pyragą arba Cukinijų ir vištienos gratiną. Šį kartą rekomenduoju cukiniją ir vištieną derinti su kario prieskoniais bei kokoso pienu greitame ir labai paprastame pagaminti patiekale.

Iš anksto pasakysiu: visai netgi nieko patiekaliukas gavosi. Paprastas, paruošiamas greitai ir visiems patiko. Jis nėra labai aštrus, tačiau ryškus savo skoniu ir patrauklus poskoniu. Ir jei norite, kad jo liktų rytojaus pietums (pavyzdžiui įsidėti į darbą) – gaminkite dvigubą porciją.

Vištienos ir cukinijų karis

  • 500g vištienos be odos ir kaulų
  • 1 vidutinė cukinija
  • 2 vidutinės svogūno galvos
  • 30g kario prieskonių arba 2 šaukštai kario pastos
  • 400ml skardinė kokoso pieno
  • kalendros (jei nemėgstate - keiskite petražolėmis) lapelių
  • smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 laimo sulčių
  • aliejaus kepimui
  1. Puode stipriai įkaitiname aliejų ir beriame pusžiedžiais smulkintą sovgūną
  2. Kepame, kol ims ruduoti
  3. Beriame kubeliais pjaustytą vištieną. Nemaišydami paliekame, kol ims skursti, apverčiame.
  4. Kai vištiena apskrus ir iš kitos pusės beriame kario miltelius / pastą.
  5. Pamaišome, kad pasklistų aromatas, supilame kokoso pieną.
  6. Suberiame nemažais kubeliais pjaustytą cukiniją, viską pamaišome.
  7. Užvirus sumažiname ugnį iki mažos ir leidžiame ramiai troškintis 15min.
  8. Nu kaičiame puodą, suberiame svogūno laiškus ir smulkintas kalendras / petražoles.
  9. Išspaudžiame laimo sultis, išmaišome.
  10. Leidžiame pabręsti 5-10min ir pateikiame su virtais biriais ryžiais.

Pagaminti šį patiekalą užtrunka tiek pat laiko kaip išvirti ryžius. Skonių paletė itin plati: kario aštrumas, kokoso pieno saldumas, laimo rūgštumas, cukinijos švelnumas… Čia visko pilna!

Ir cukinija šioje kompanijoje labai tinka. Taip  pat sėkmingai vėlyvą rudenį čia tiks kubeliais pjaustytas moliūgas (tai toks patarimas ateičiai).

Ryškus, sotus ir nesunkus patiekalas, tinkantis visais metų laikais. Ir ypač tuo metu, kai sukate galvą „kur dėti tas nelemtas cukinijas? Na nejau reikės išmesti…?“

Skanaus!

Nuotrauka asociatyvinė, pasiskolinta iš unsplash.com