Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Vištienos ir cukinijų karis" from Valgiai.lt
Vištienos ir cukinijų karis
Produktai
- 500g vištienos be odos ir kaulų
- 1 vidutinė cukinija
- 2 vidutinės svogūno galvos
- 30g kario prieskonių arba 2 šaukštai kario pastos
- 400ml skardinė kokoso pieno
- kalendros (jei nemėgstate - keiskite petražolėmis) lapelių
- smulkintų svogūnų laiškų
- 1 laimo sulčių
- aliejaus kepimui
Gamyba
- Puode stipriai įkaitiname aliejų ir beriame pusžiedžiais smulkintą sovgūną
- Kepame, kol ims ruduoti
- Beriame kubeliais pjaustytą vištieną. Nemaišydami paliekame, kol ims skursti, apverčiame.
- Kai vištiena apskrus ir iš kitos pusės beriame kario miltelius / pastą.
- Pamaišome, kad pasklistų aromatas, supilame kokoso pieną.
- Suberiame nemažais kubeliais pjaustytą cukiniją, viską pamaišome.
- Užvirus sumažiname ugnį iki mažos ir leidžiame ramiai troškintis 15min.
- Nu kaičiame puodą, suberiame svogūno laiškus ir smulkintas kalendras / petražoles.
- Išspaudžiame laimo sultis, išmaišome.
- Leidžiame pabręsti 5-10min ir pateikiame su virtais biriais ryžiais.