Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Voveraičių apkepas su kumpiu" from Valgiai.lt
Voveraičių apkepas su kumpiu
Produktai
- 1kg miško grybų, geriausia voveraičių
- 6-7 vidutinės bulvės
- 1 didelė svogūno galva
- 150g šaltai rūkyto kiaulienos kumpio arba šoninės
- 375ml riebios grietinės
- 300g fermentinio sūrio
- sauja krapų
- čiobrelių, juodųjų pipirų, druskos
- aliejaus arba sviesto kepimui
- šviežiai paraugtų agurkėlių pateikimui
Gamyba
- Bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir išverdame sūdytame vandenyje. Paliekame nugaruoti.
- Įjungiame orkaitę +200C
- Svogūną susmulkiname plunksnelėmis, apkepame ant aliejaus ar sviesto iki pradės ruduoti.
- Suberiame šiaudeliais pjaustytą kumpį. Apkepame.
- Beriame nuvalytus ir jei reikia - pasmulkintus grybus.
- Beriame prieskonius, pamaišome ir leidžiame pasitroškinti, kol nugaruos skystis ir grybai ims kepti.
- Nukaičiame keptuvę, supilame grietinę, išmaišome, apibarstome smulkintais krapais.
- Į apkepo įndą beriame bulves, paskirstome tolygiai, užpilame keptuvės turinį, užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Kepame orkaitėje, kol sūris dailiai paruduos, o pakraščiuose ims pukšėti padažas.
- Pateikiame su šviežiai raugintais agurkais.