Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Avinžirnių, pomidorų ir rūkytos dešros sriuba" from Valgiai.lt

Avinžirnių, pomidorų ir rūkytos dešros sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Susmulkiname daržoves: svogūną ir česnaką smulkiai, morką kubeliais, saliero stiebkočius pusmėnuliais, pomidorus kubeliais ar tiesiog blenderyje.
  2. Nulupame dešrą, perpjauname išilgai ir supjaustome pusmėnuliais.
  3. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame apkepame dešrą - neilgai, kad tik pradėtu leisti savo taukus ir gardžiai kvepėti.
  4. Išgriebiame dešrą kiaurasamčiu ir į puodą beriame svogūnus, salierus ir morkas, apkepame kelias minutes pamaišydami, kad salieras ir svogūnai pradėtų minkštėti.
  5. Beriame česnakus, paprikų miltelius, kuminą, gerai išmaišome ir palaukiame kelias akimirkas, kad prieskoniai pasklistų karštame aliejuje ir imtų skleisti savo aromatą.
  6. Dedame smulkintus pomidorus, apkeptą dešrą, beriame avinžirnius, šiek tiek pasūdome, beriame maltus juoduosius pipirus, išmaišome.
  7. Pilame sultinį, uždengiame dangčiu ir užverdame sriubą.
  8. Užvirus sumažiname ugnį iki mažos ir verdame 15 min.
  9. Pateikiame užbarstę kapotomis petražolėmis.