"Avinžirnių, pomidorų ir rūkytos dešros sriuba" from Valgiai.lt
Avinžirnių, pomidorų ir rūkytos dešros sriuba
Produktai
1l vištienos sultinio
200g. šaltai rūkytos kaimiškos dešros
1 didelio svogūno galvos
3-4 česnako skiltelės
2 didelės morkos
5 pomidorai (arba 400g. skardinė konservuotų)
3 saliero stiebkočiai
400g. skardinė avinžirnių
saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių
1/2 šaukštelio malto kumino
druskos ir juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus kepimui
petražolės lapelių pateikimui
Gamyba
Susmulkiname daržoves: svogūną ir česnaką smulkiai, morką kubeliais, saliero stiebkočius pusmėnuliais, pomidorus kubeliais ar tiesiog blenderyje.
Nulupame dešrą, perpjauname išilgai ir supjaustome pusmėnuliais.
Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame apkepame dešrą - neilgai, kad tik pradėtu leisti savo taukus ir gardžiai kvepėti.
Išgriebiame dešrą kiaurasamčiu ir į puodą beriame svogūnus, salierus ir morkas, apkepame kelias minutes pamaišydami, kad salieras ir svogūnai pradėtų minkštėti.
Beriame česnakus, paprikų miltelius, kuminą, gerai išmaišome ir palaukiame kelias akimirkas, kad prieskoniai pasklistų karštame aliejuje ir imtų skleisti savo aromatą.
Dedame smulkintus pomidorus, apkeptą dešrą, beriame avinžirnius, šiek tiek pasūdome, beriame maltus juoduosius pipirus, išmaišome.
Pilame sultinį, uždengiame dangčiu ir užverdame sriubą.
Užvirus sumažiname ugnį iki mažos ir verdame 15 min.