"Aštri rūgšti pievagrybių ir tofu sriuba" from Valgiai.lt
Aštri rūgšti pievagrybių ir tofu sriuba
Produktai
850ml sultinio
200g. pievagrybių
200g. tofu
3 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas tamsaus sojos padažo
2 1/2 šaukšto ryžių acto
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
maltų juodųjų arba baltųjų pipirų
1 kiaušinis arba 2 kiaušinių baltymai
džiovintos aitriosios paprikos dribsnių
svogūnų laiškų
Gamyba
Viską susmulkiname: pievagrybius supjaustome, tofu susmulkiname į nedidelius kubelius, kiaušinį išplakame, krakmolą sumaišome su keliais šaukštais vandens į tyrelę.
Nedideliame puode užverdame sultinį, beriame pievagrybius ir tofu, paverdame 2min.
Pradedame maišyti ir kartu pilti krakmolo tyrelę. Supylę sriubą maišome toliau, kol krakmolas išsimaišo, o sriuba šiek tiek sutirštėja. Nukaičiame puodą nuo viryklės.
Dabar svarbu: į puodo centrą supilame išplaktą kiaušinį, mintyse suskaičiuojame iki 10 ir kinų lazdelėmis arba tiesiog šakute pamaišome puodą sukdami 5 ratus. Taip kiaušinis pasidalins smulkiomis, šilkinėmis draiskanomis ir pasklis po visą sriubą.
Pilame sriubą į dubenėlius, užbarstome kapotu svogūnu, iškart patiekiame.