Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Barščiai" from Gardūs valgiai.lt

Barščiai

Produktai

Gamyba

  1. Prieskoninės daržoves susmulkiname - svogūną kubeliais, morką ir petražolės šaknį rupiai sutarkuojame.
  2. Svieste arba aliejuje apkepiname daržoves, kol suminkštės, įmaišome pomidorų pastą ir dar pakaitiname kelias minutes.
  3. Sudedame daržoves į užvirusį sultinį, kartu sudedame kopūstus ir rupiai tarkuotus burokėlius.
  4. Paverdame ant nedidelės ugnies 10-15min.
  5. Sudedame pupeles, pasūdome, pabarstome pipirais. Paragaujame.
  6. Jeigu naudojote šviežius kopūstus - gali trūkti rųgštelės, todėl barščius derėtų parūgštinti šlakeliu obuolių acto.
  7. Užvirus puodui išjungiame ugnį, suberiame į sriubą krapus ir uždengę dangtį leidžiame pusvalandį sriubai pabręsti.
  8. Pateikiame su riebia grietine.