Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Barščiai" from Valgiai.lt
Barščiai
Produktai
- 2,5l jautienos sultinio
- 2 virti burokėliai
- ketvirtis šiaudeliais pjaustyto šviežio ar rauginto kopūsto
- morka
- petražolės šaknis
- 2 svogūnai
- 400g skardinė konservuotų baltųjų pupelių
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- druska, pipirai, krapai - prieskoniai
- grietinė
- aliejaus arba sviesto
Gamyba
- Prieskoninės daržoves susmulkiname - svogūną kubeliais, morką ir petražolės šaknį rupiai sutarkuojame.
- Svieste arba aliejuje apkepiname daržoves, kol suminkštės, įmaišome pomidorų pastą ir dar pakaitiname kelias minutes.
- Sudedame daržoves į užvirusį sultinį, kartu sudedame kopūstus ir rupiai tarkuotus burokėlius.
- Paverdame ant nedidelės ugnies 10-15min.
- Sudedame pupeles, pasūdome, pabarstome pipirais. Paragaujame.
- Jeigu naudojote šviežius kopūstus - gali trūkti rųgštelės, todėl barščius derėtų parūgštinti šlakeliu obuolių acto.
- Užvirus puodui išjungiame ugnį, suberiame į sriubą krapus ir uždengę dangtį leidžiame pusvalandį sriubai pabręsti.
- Pateikiame su riebia grietine.