Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Žiemiška daržovių sriuba su šonkaulių mėsa" from Valgiai.lt

Žiemiška daržovių sriuba su šonkaulių mėsa

Produktai

Gamyba

  1. Iš kaulų, sultiniui skirtų daržovių, lauro lapo ir pipirų žirnelių per 2 val. išverdame mėsos sultinį, nukošiame.
  2. Nuo kaulų nuimame mėsos likučius, supjaustome kubeliais.
  3. Užverdame nukoštą sultinį, į jį sumetame šiaudeliais smulkintą kopūstą.
  4. Atskirai keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame kubeliais pjaustytus svogūną ir morką.
  5. Dedame šaukštą pomidorų pastos, išmaišome, pakepame dar 30sek ir keptuvės turinį suverčiame į puodą.
  6. Sudedame supjaustytą mėsą.
  7. Beriame šaldytus žirnelius ar šparagines pupeles, sūdome, įdedame lauro lapą ir leidžiame pavirti dar 15min.
  8. Nukaičiame, leidžiame pabręsti 10-15min.
  9. Ragaujame ar netrūksta druskos, tiekiame į stalą apibarstę kapotomis žolelėmis.