Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Žiemiška daržovių sriuba su šonkaulių mėsa" from Valgiai.lt
Žiemiška daržovių sriuba su šonkaulių mėsa
Produktai
- 2kg šonkaulių kaulų su mėsos likučiais
- Daržovės sultiniui virti: morka, svogūnas, česnakas, salieras ir kt.
- 1/4 šviežio kopūsto galvos
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 200g. šaldytų žirnelių arba šparaginių pupelių
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- druskos, juodųjų pipirų
- krapų ar petražolių lapelių pateikimui (jei turite)
Gamyba
- Iš kaulų, sultiniui skirtų daržovių, lauro lapo ir pipirų žirnelių per 2 val. išverdame mėsos sultinį, nukošiame.
- Nuo kaulų nuimame mėsos likučius, supjaustome kubeliais.
- Užverdame nukoštą sultinį, į jį sumetame šiaudeliais smulkintą kopūstą.
- Atskirai keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame kubeliais pjaustytus svogūną ir morką.
- Dedame šaukštą pomidorų pastos, išmaišome, pakepame dar 30sek ir keptuvės turinį suverčiame į puodą.
- Sudedame supjaustytą mėsą.
- Beriame šaldytus žirnelius ar šparagines pupeles, sūdome, įdedame lauro lapą ir leidžiame pavirti dar 15min.
- Nukaičiame, leidžiame pabręsti 10-15min.
- Ragaujame ar netrūksta druskos, tiekiame į stalą apibarstę kapotomis žolelėmis.