nedidelė krūvelė sukapotų špinatų arba stiklinė šaldytų žaliųjų žirnelių
1l vištienos sultinio
2 šaukštai grietinės
sauja kapotų petražolių lapelių (nebūtinai)
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Gamyba
Dideliame puode ištirpiname sviestą ir apkepame smulkiais kubeliais pjaustytą morką, salierą ir porą (svogūną).
Po poros minučių, kai beriame miltus ir gerai išmaišome, kad daržovės pasidengtų sviesto-miltų košele. Maišydami pakaitiname dar minutę.
Pilame sultinį, leidžiame užvirti, sumažiname kaitrą ir lėtai verdame 30min. kartais pamaišydami.
Beriame avižinius dribsnius, špinatus (žirnelius) ir petražoles(nebūtinai). Užvirus kartais pamaišydami paverdame dar 10-15min. kol dribsniai suminkštės.
Nukaičiame nuo ugnies, įmaišome grietinę. Ragaujame. Pasūdome, barstome pipirais jei norisi.