Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Batvinių sriuba" from Valgiai.lt

Batvinių sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Bulves supjaustome kubeliais, jaunutes morkas - skridinėliais, sumetame į verdantį sultinį ir leidžiame pavirti ~10min.
  2. Tuo metu nuplauname burokėlius ir atskiriame lapus, stiebkočius ir jaunus šakniavaisius. Stiebkočius susmulkiname ir metame į sultinį - jie verda kiek ilgiau.
  3. Lapus supjaustome juostelėmis ir atidedame į šoną.
  4. Šakniavaisius supjaustome skridinėliais, pakepiname keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus. Kepimo pabaigoje dedame pomidorų pastą, išmaišome, pakaitiname dar minutę ir keptuvės turinį dedame į puodą su sriuba.
  5. Paverdame dar kelias minutes, suberiame burokėlių lapus, žirnelius, pasūdome ir papipiriname.
  6. Užvirus suberiame prieskoninius žalumynus, uždengiame dangčiu ir nukeliame nuo ugnies.
  7. Leidžiame sriubai pabręsti bent 10min. Pateikiame užbalindami grietine.