Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Keptų kalafiorų sriuba su kokoso pienu" from Valgiai.lt

Keptų kalafiorų sriuba su kokoso pienu

Produktai

Gamyba

  1. Įkaitinkite orkaitę +200C.
  2. Kalafiorą susmulkinkite žiedynais, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Dėkite daržoves į kepimo indą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite cinamonu ir kariu bei išmaišykite rankomis.
  4. Tarp kalafiorų įkiškite neluptas česnako skilteles, indą pašaukite į orkaitę 30min.
  5. Išimkite česnako skilteles, daržoves suberkite į puodą aukštais kraštais, išlukštenkite ir sumeskite česnako skilteles.
  6. Puodą užkaiskite, supilkite sultinį, o užvirus supilkite kokoso pieną. Pasūdykite, išmaišykite ir leiskite pavirti ant mažos ugnies 10min.
  7. Nukaiskite puodą, viską stropiai susmulkinkite rankiniu blenderiu iki kreminės masės. Paragaukite. Jeigu dominuoja saldumas - dar šiek tiek pasūdykite.
  8. Pateikite užbarstydami šviežiai maltų juodųjų pipirų, skrudintų migdolų drožlių ir pašlakstydami alyvuogių aliejumi.