Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Smidrų sriuba su česnakais" from Valgiai.lt
Smidrų sriuba su česnakais
Produktai
- Ryšulėlis smidrų ~500g.
- 8-10 česnako skiltelių
- 200ml pieno ar neriebios grietinėlės
- 800ml daržovių sultinio
- druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus kepimui
- petražolių lapelių pateikimui
Gamyba
- Smidrus nuplaukite, nupjaukite kotelių galus ir paskleiskite kepimo formoje su česnakais.
- Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pasūdykite, pabarstykite maltais pipirais.
- Kepkite +220C orkaitėje ~20min. kol smidrai suminkštės, o česnakai ims gelsti.
- Sudėkite keptas daržoves į virtuvinį kombainą ar blenderį, supilkite sultinį ir viską išplakite iki vientisos masės.
- Supilkite masę į puodą, užbalinkite pienu ar grietinėle ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
- Pateikite pabarstę kapotais petražolių lapeliais.