Ar žinote, kuo iš esmės skiriasi tiesiog trintos sriubos nuo kreminių sriubų? Kreminėse sriubose būtinai naudojami pieno produktai: pienas, riebi grietinėlė ir kt.

Moliūgas yra ta daržovė, kuri labai tinka kreminėms sriuboms gaminti. Jos natūralus saldumas dera kreminėse sriubose ir sukuria malonų, harmoningą skonį. Štai jums vienas tokių sriubų receptas, kuris yra be galo paprastas, greit paruošiamas, jam net nereikia sultinio.

Kreminė moliūgų sriuba

  • 700g. moliūgo smulkinto kubeliais
  • 250g. kukurūzų
  • 200g. saliero šaknies smulkintos kubeliais
  • 75g. sviesto
  • 200ml grietinėlės
  • druskos ir maltų baltųjų pipirų
  • vandens
  1. Puode ar prikaistuvyje ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą
  2. Suberkite daržoves ir apkepkite porą minučių pamaišant, kad jos pasidengtų sviestu
  3. Supilkite grietinėlę, kiek trūksta - papildykite vandeniu, kad daržovės būtų apsemtos
  4. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užvirus sumažinkite kaitrą iki minimalios ir virkite 20min.
  5. Nukaiskite puodą, jo turinį kruopščiai susmulkinkite rankiniu blenderiu.
  6. Jeigu sriuba gavosi pernelyg tiršta - įpilkite dar šlakelį grietinėlės ir vandens, pakaitinkite iki užvirimo.
  7. Pateikite plačiose lėkštėse.

Kaip matote – sriuba tikrai labai paprasta, tačiau nenuvertinkite jos – skonis yra labai puikus!

Šią sriubą labai mėgsta vaikai ir suvalgo iki paskutinio šaukšto! Tokia sriuba gali būti lengvas ir maistingas patiekalas vakarienei.

Beje, šią sriubą nesunkiai galima paversti prabangia restoranine versija. Kai susmulkinsite sriubą blenderio pagalba, tuomet ją papildomai pertrinkite per gana tankų sietelį. Tai suteiks sriubai papildomos vienalytės struktūros. Prieš patiekiant ją dar kartą pakaitinkite, patiekiant gardinkite balzamiko kremu su trumais, jis suteiks švelnios balansinės rūgštelės, o trumai – fantastišką aromatą.

Na ir tradiciškai – patarimas. Moliūgas yra daržovė, kuri gali laikytis labai ilgai, kol nėra prapjaunama. Prapjovus ji ima džiūti, pelyti, gal net pūti – žodžiu net ir šaldytuve nesilaiko ilgai.

Ką daryti prapjovus moliūgą? Nulupkite jam žievę, išskabtuokite šaukštu vidų ir nuvalytą moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Tuomet suberkite juos į maišelius, vakuumuokite ir dėkite į šaldiklį.

Taip saugomi moliūgai bus tinkami sriuboms ir padažams ne vieną mėnesį ir nepraras savo maistinių ar skoninių savybių.