Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kreminė žaliųjų žirnelių sriuba" from Valgiai.lt
Kreminė žaliųjų žirnelių sriuba
Produktai
- 1l daržovių sultinio arba vandens
- 4 bulvės
- 400g šaldytų žaliųjų žirnelių
- 1 svogūnas
- 1 saliero stiebkotis
- 300ml kokoso pieno
- šaukštas sviesto
- druskos
Gamyba
- Puode aukštais kraštais išlydome sviestą ir jame apkepiname smulkiai pjaustytus svogūną ir saliero stiebą, kol suminkštės.
- Beriame kubeliais pjaustytas bulves, pilame sultinį arba vandenį, užverdame.
- Beriame šaldytus žaliuosius žirnelius ir verdame 12-15min.
- Puodą nukaičiame, viską susmulkiname blenderiu iki vienalytės kreminės sriubos.
- Supilame kokosų pieną, šiek tiek pasūdome ir toliau plakame blenderiu, kol pienas išsimaišys.
- Patiekiama dubenėliuose, viena arba su šviežia traškia šviesia duona.