Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Laiškinių česnakų sriuba" from Gardūs valgiai.lt

Laiškinių česnakų sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Česnakus nuplaukite, nupjaukite šakneles, pasmulkinkite stambiomis dalimis.
  2. Nulupkite bulves ir svogūnus, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Puode ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą ir jame apkepkite svogūnus, kol taps skaidrūs.
  4. Sudėkite česnakus ir bulves, pasūdykite. Pakepkite viską dar 5min., tada supilkite sultinį.
  5. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies, kol bulvės taps minkštos.
  6. Supilkite sriubą į virtuvinį plaktuvą ar blenderį ir sutrinkite iki vientisos masės.
  7. Per sietelį nukoškite sriubą atgal į puodą, pakaitinkite, paragaukite ar netrūksta druskos ir iškart patiekite.