Trumpai ir be didelės įžangos: klasikinė trinta moliūgų sriuba, pagardinta keliais papildomais priedais. Nes vis tiek šaldytuve mėtosi pusė moliūgo, o jūs galvojate – ar ką nors pagaminti, ar jau mesti lauk, nes nusibodo. Nemeskite. Pirkite didelę kriaušę, pakelį sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir išvirkite įdomios sriubos.

Receptas:

Moliūgų sriuba su kriaušėmis

  • 1/2 nedidelio moliūgo
  • Baltoji poro dalis
  • Kriaušė
  • Sviestas
  • 100ml pieno arba grietinėlės
  • 100g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • šaukštas sviesto
  • sultinio arba vandens
  • druskos, pipirų
  1. Pieną pakaitina prikaistuvyje ir sumetam gabalėliais smulkintą sūrį.
  2. Maišome, kol sūris visai ištirpsta, nukaičiam, perkošiam per sietelį, dedam atvėsti.
  3. Nulupam moliūgą ir kriaušę, pašalinam sėklas, supjaustom gabaliukais.
  4. Supjaustom nuplautą porą skridinėliais, viską metam į puodą su sviestu ir pradedam kaitinti.
  5. Kai sviestas ištirps - sumažinam ugnį iki vidutinės ir kartais pamaišydami troškiname ~10min.
  6. Pilam sultinio ar vandens, kad tik apsemtų, leidžiam užvirti, verdam kol moliūgas suminkštės.
  7. Nukaičiam, smulkinam blenderiu. Vėl užkaičiam, sūdom ir pipirinam.
  8. Kai ims pukšėti - nukaičiam, pilam į lėkštę, dosniai pašlakstom sūrio - pieno padažu.
  9. Galima šone paberti skrebučių. Arba pateikiame su šviesia šviežia duona.

Svarbu: sūris ir pienas privalo būti santykiu 1:1

O visa kita paprasta, greita ir kiek kitaip nei esate įpratę. Jei norėsis dar kiek sotesnės versijos, tai galima kartu su daržovėmis įmesti bulvę ar dvi. Sriuba taps dar turtingesnė. Tik pasistenkite viską suvalgyti be likučių, nes pašildyta ji jau nebebus tokia gardi, kokia yra šviežia.

Skanaus!