Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Morkų sriuba su kukurūzų ceviche" from Gardūs valgiai.lt

Morkų sriuba su kukurūzų ceviche

Produktai

Gamyba

  1. Nulupame daržoves, stambiai susmulkiname.
  2. Storadugniame puode įkaitiname kelis šlakelius aliejaus ir ant vidutinės ugnies pakepame svogūną, česnaką ir ciberžolę, kol svogūnas suminkštės (~3min.)
  3. Beriame pusmėnuliais pjaustytas morkas, pilame skardinę pomidorų, gerai išmaišome, pakepiname apie minutę.
  4. Pasūdome, pabarstome pipirais ir užpilame vandeniu - tiek, kad apsemtų puodo turinį.
  5. Uždengiame, užverdame ir leidžiame pavirti ant vidutinės ugnies 15-20min. kol morkos suminkštės.
  6. Tuo metu gaminame ceviche: į dubenėlį su kukurūzais ir smulkiai kapotomis petražolėmis įspaudžiame citrinos sultis, pasūdome, pagardiname ir pašlakstome aliejumi. Gerai išmaišome.
  7. Morkoms suminkštėjus iki obuolio minkštumo nukeliame puodą ir rankiniu blenderiu susmulkiname viską iki vientisos masės.
  8. Įmaišome kokosų pieną ir paragaujame, pasūdome jei reikia, pakaitiname, bet neužverdame.
  9. Sriuba pateikiama dubenėliuose, į centrą dedama kukurūzų ceviche, pašlakstoma alyvuogių aliejumi.