Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Pikantiška moliūgų sriuba su persikais" from Valgiai.lt
Pikantiška moliūgų sriuba su persikais
Produktai
- 1,2kg moliūgo be žievės ir sėklų
- 200g konservuotų persikų
- 2 askaloniniai svogūnai (d.ž.k. šalotai)
- 3 skiltelės česnako
- vidutinio dydžio morka
- 1l vištienos sultinio
- 100ml kokosų pieno
- žalioji citrina
- 60g sviesto
- aitrioji paprika
- alyvuogių aliejus
- geltonojo kario prieskoniai
- druska
- grietinėlė arba graikinis jogurtas pateikimui
Gamyba
- Moliūgą ir persikus supjaustykite stambiais kubeliais.
- Nuluptus morką, svogūnus ir česnakus pasmulkinkite ir apkepkite ant aliejaus, kol svogūnai pasidarys skaidrūs ir ims minkštėti.
- Suberkite arbatinį šaukštelį kario prieskonių, išmaišykite.
- Suberkite moliūgus, persikus, įpilkite pusę sultinio, nugramdykite mentele dugną, išmaišykite.
- Uždengę dangčiu troškinkite ant vidutinės ugnies, kol moliūgai suminkštės.
- Nukaiskite, rankiniu blenderiu viską susmulkinkite iki vientisos, kreminės masės.
- Supilkite likusį sultinį, kokosų pieną, išspauskite žaliosios citrinos sultis. Pakaitinkite iki virimo.
- Nuimkite nuo ugnies, įdėkite sviestą, pasūdykite ir išmaišykite, kad sviestas ištirptų.
- Paragaukite. Jeigu reikia - pagardinkite pagal skonį druska ar citrinų sultimis.
- Pateikite su grietinėle ar jogurtu ir užbarstykite smulkiai kapotos aitriosios paprikos.