Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Pikantiška moliūgų sriuba su persikais" from Gardūs valgiai.lt

Pikantiška moliūgų sriuba su persikais

Produktai

Gamyba

  1. Moliūgą ir persikus supjaustykite stambiais kubeliais.
  2. Nuluptus morką, svogūnus ir česnakus pasmulkinkite ir apkepkite ant aliejaus, kol svogūnai pasidarys skaidrūs ir ims minkštėti.
  3. Suberkite arbatinį šaukštelį kario prieskonių, išmaišykite.
  4. Suberkite moliūgus, persikus, įpilkite pusę sultinio, nugramdykite mentele dugną, išmaišykite.
  5. Uždengę dangčiu troškinkite ant vidutinės ugnies, kol moliūgai suminkštės.
  6. Nukaiskite, rankiniu blenderiu viską susmulkinkite iki vientisos, kreminės masės.
  7. Supilkite likusį sultinį, kokosų pieną, išspauskite žaliosios citrinos sultis. Pakaitinkite iki virimo.
  8. Nuimkite nuo ugnies, įdėkite sviestą, pasūdykite ir išmaišykite, kad sviestas ištirptų.
  9. Paragaukite. Jeigu reikia - pagardinkite pagal skonį druska ar citrinų sultimis.
  10. Pateikite su grietinėle ar jogurtu ir užbarstykite smulkiai kapotos aitriosios paprikos.