Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Ryžių pomidorinė" from Valgiai.lt
Ryžių pomidorinė
Produktai
- 8 pomidorai arba 400ml skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- saujelė ryžių
- 1l vandens arba sultinio
- džiovinto baziliko ir raudonėlio
- šlakelis alyvuogių aliejaus
- druskos / pipirų pagardinimui
Gamyba
- Smulkiai sukapojame svogūną ir česnaką, apkepame alyvuogių aliejuje, kol svogūnas ims gelsti.
- Beriame džiovintus baziliką ir raudonėlį, pamaišome, kad aliejus sugertų ir išryškintų jų aromatą.
- Beriame smulkiai kapotus (galim ir blenderyje) pomidorus arba pilame konservuotus.
- Pakaitiname 1-2min., pilame vandenį arba sultinį.
- Puodui užvirus beriame ryžius, pamaišome, sumažiname ugnį ir verdame 15-20min., kol ryžiai išvirs.
- Ragaujame, pasūdome jeigu reikia.
- Pateikiame plačiose lėkštėse užbarstę šviežiai maltų juodųjų pipirų ir šviežių kapotų baziliko lapelių jeigu turite.