Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Ryžių pomidorinė" from Valgiai.lt

Ryžių pomidorinė

Produktai

Gamyba

  1. Smulkiai sukapojame svogūną ir česnaką, apkepame alyvuogių aliejuje, kol svogūnas ims gelsti.
  2. Beriame džiovintus baziliką ir raudonėlį, pamaišome, kad aliejus sugertų ir išryškintų jų aromatą.
  3. Beriame smulkiai kapotus (galim ir blenderyje) pomidorus arba pilame konservuotus.
  4. Pakaitiname 1-2min., pilame vandenį arba sultinį.
  5. Puodui užvirus beriame ryžius, pamaišome, sumažiname ugnį ir verdame 15-20min., kol ryžiai išvirs.
  6. Ragaujame, pasūdome jeigu reikia.
  7. Pateikiame plačiose lėkštėse užbarstę šviežiai maltų juodųjų pipirų ir šviežių kapotų baziliko lapelių jeigu turite.