Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Raugintų kopūstų sriuba su grybais puodelyje" from Gardūs valgiai.lt

Raugintų kopūstų sriuba su grybais puodelyje

Produktai

Gamyba

  1. Susmulkinkite svogūną, mažais kubeliais supjaustykite morką.
  2. Apkepkite keptuvėje ant aliejaus kol svogūnas suminkštės ir taps skaidrus.
  3. Sudėkite į molinį puodelį, keptuvėje apkepkite smulkintus grybus, sudėkite į puodelį ant svogūnų su morkomis.
  4. Pasūdykite, pabarstykite mėgiamais prieskoniais. Aš tiesiog įbėriau šviežių kapotų krapų.
  5. Įdėkite raugintus kopūstus. Jei mėgstate skystesnę sriubą - dėkite mažiau, jei tirštesnę - beveik tiek, kad puodelis būtų pilnas.
  6. Užpilkite vandeniu arba sultiniu, kad viską apsemtų.
  7. Uždenkite ir pašaukite į įkaitintą iki 200C orkaitę.
  8. Troškinkite dvi valandas. Vėliau orkaitę išjunkite ir leiskite indeliams joje pastovėti dar valandą.
  9. Pateikite. Galima gardinti grietine ar natūraliu jogurtu.