Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Ropių ir porų sriuba" from Valgiai.lt
Ropių ir porų sriuba
Produktai
- 150g sviesto
- 2 vidutinio dydžio porai
- ~1kg svorio ropė
- 1,5l daržovių arba vištienos sultinio
- druskos / juodųjų pipirų pagardinimui
- šviežių petražolių lapelių pateikimui
Gamyba
- Storadugniame puode ištirpdykite sviestą, kol jis ims putoti ir pradės švelniai tamsėti.
- Berkite skridinėliais supjaustytus porus (baltoji ir šviesiai žalia dalis) ir pamaišydami kepkite svieste ~10min.
- Kol porai kepa nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite ropę. Ji kieta, todėl smulkiai supjaustyta išvirs greičiau.
- Kai porai puode sukris ir taps visiškai minkšti berkite ropę ir kartais pamaišydami apkepkite ~10min.
- Supilkite sultinį, užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 20min, kol ropė taps minkšta.
- Nukaiskite puodą ir sriubą rankiniu trintuvu arba porcijomis virtuviniu kombainu suplakite iki vientisos kreminės masės.
- Supilkite atgal į puodą ir pakaitinkite. Pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais pagal skonį.
- Pateikdami apibarstykite smulkintais petražolių lapeliais.