Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Ropių ir porų sriuba" from Valgiai.lt

Ropių ir porų sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Storadugniame puode ištirpdykite sviestą, kol jis ims putoti ir pradės švelniai tamsėti.
  2. Berkite skridinėliais supjaustytus porus (baltoji ir šviesiai žalia dalis) ir pamaišydami kepkite svieste ~10min.
  3. Kol porai kepa nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite ropę. Ji kieta, todėl smulkiai supjaustyta išvirs greičiau.
  4. Kai porai puode sukris ir taps visiškai minkšti berkite ropę ir kartais pamaišydami apkepkite ~10min.
  5. Supilkite sultinį, užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 20min, kol ropė taps minkšta.
  6. Nukaiskite puodą ir sriubą rankiniu trintuvu arba porcijomis virtuviniu kombainu suplakite iki vientisos kreminės masės.
  7. Supilkite atgal į puodą ir pakaitinkite. Pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais pagal skonį.
  8. Pateikdami apibarstykite smulkintais petražolių lapeliais.