Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Bulvių sriuba su keptomis voveraitėmis" from Gardūs valgiai.lt

Bulvių sriuba su keptomis voveraitėmis

Produktai

Gamyba

  1. Puode išlydome sviestą ir jame apkepame smulkiais kubeliais pjaustytą salierą ir morkas.
  2. Apkepus suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, sutraiškytas, bet nesmulkintas česnako skilteles, čiobrelius. Pakepame dar pora minučių.
  3. Beriame kubeliais pjaustytas bulves, pilame sultinį, išmaišome, užverdame, verdame uždengę dangčiu 20min.
  4. Porą supjaustome pusžiedžiais, beriame į sriubą, verdame dar 10min.
  5. Kol sriuba verda - lygiagrečiai keptuvėje svieste su svogūnais iškepame voveraites. (~5min.)
  6. Iš sriubos išimame česnako skilteles, trečdalį sriubos virtuviniame trintuve išsukame iki kreminės masės.
  7. Pilame atgal į puodą, pilame grietinėlę arba pieną, sūdome, pipiriname, užtarkuojame muskato.
  8. Pakaitiname maišydami, bet neužverdame.
  9. Pilame sriubą į lėkštes, ant viršaus dedame voveraites su svogūnais, apibarstome kapotais žalumynais, patiekiame.