Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Cesnaková Polievka" from Valgiai.lt
Cesnaková Polievka
Produktai
- 1,2l vandens arba sultinio
- Didelė česnako galva
- Svogūnas
- 2-3 vidutinio dydžio bulvės
- 50g sviesto
- šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
- šaukštelis smulkintų kmynų sėklų
- skrudintos duonos ir kapotų petražolių lapelių pateikimui
Gamyba
- Puode ištirpiname sviestą ir ant vidutinės ugnies apkepame labai smulkiai supjaustytą svogūną
- Nulupame ir smulkiai sukapojame arba per traiškyklę išspaudžiame česnaką
- Į puodą dedame česnaką, beriame papriką, kmynus ir išmaišome, kad produktai pasiskirstytų tolygiai
- Pilame sultinį, beriame mažais kubeliais pjaustytas bulves.
- Užvirus uždengiame ir verdame ~15min. kol bulvės taps minkštos ir birios. Pasūdome.
- Kol bulvės verda paskrudiname duonelę ir supjaustome ją kubeliais, arba
- supjaustome riekėmis, aptepame alyvuogių aliejumi, užbarstome smulkintu kietuoju ir paskrudiname orkaitėje iki parudavimo.
- Sriubą pateikiame dubenėliuose su skrudinta duona ir užbarstę kapotomis petražolėmis.