Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Trijų bulvių sriuba" from Gardūs valgiai.lt

Trijų bulvių sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Puode įkaitinkite aliejų ar sviestą ir pakepinkite svogūną, kol ims švelniai ruduoti.
  2. Suberkite česnaką ir pakepkite dar minutę, kad česnakas perduotų savo aromatą.
  3. Plonu sluoksniu puode paskleiskite miltus ir nuolat maišykite mentele, kad jie pavirstų į vientisą košelę be gumuliukų ir imtų skrusti.
  4. Supilkite sultinį, nugramdykite mentele nuo dugno skrudėsius.
  5. Kai sultinys užvirs suberkite nedideliais kubeliais susmulkintas bulves ir supilkite pieną.
  6. Kai puodas vėl ketins užvirti sumažinkite kaitrą iki minimalios ir leiskite, kad puodas vos vos virtų 10-15min.
  7. Po šio laiko bulvės turi būti suminkštėjusios, todėl berkite prieskonius, pasūdykite.
  8. Suberkite sūrį ir maišykite mentele, kol jis visiškai ištirps ir pasklis sriuboje, nukaiskite puodą.
  9. Pateikite su šaukštu graikiško jogurto ir pabarstę kapotais žalumynais. Galima papildomai užberti tarkuoto sūrio.