Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Žiemiškas grybų šiupinys" from Valgiai.lt
Žiemiškas grybų šiupinys
Produktai
- 250g. šviežių pievagrybių
- 400g. šaldytų baravykų
- 250g. marinuotų miško grybų
- 3 bulvės
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 2 lauro lapai
- 100g. sviesto
- šlakelis aliejaus kepimui
- kelios šakelės krapų ir petražolių
- druskos, maltų pipirų pagal skonį
- grietinės pateikimui
Gamyba
- Grybus susmulkiname taip, kad gabalėlis tilptų į šaukštą
- Svogūną, bulves ir morką nulupame ir supjaustome kubeliais
- Nuskiname krapų ir petražolių lapelius, atidedame, kotelius smulkiai sukapojame.
- Puode įkaitiname kelis šlakelius aliejaus ir beriame bulves, morkas, svogūnus.
- Kepame pamaišydami, kai ims kvepėti keptomis bulvėmis - beriame grybus ir smulkintus kotelius.
- Sūdome, gardiname pipirais, dedame sviestą.
- Kepame pamaišydami dar ~10min.
- Supilame vandenį (ar grybų sultinį) tiek, kad apsemtų šiupinį. Nugramdome mentele nuo dugno jei kas prikepė.
- Dedame lauro lapus. Užvirus verdame ant mažos ugnies 15min.
- Nukaičiame, leidžiame pravėsti ~10min. ir pateikiame apibarstę kapotais žalumynais. Galima gardinti grietine.