Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kaimiška voveraičių sriuba" from Gardūs valgiai.lt

Kaimiška voveraičių sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Voveraites nuvalykite, didesnes perpjaukite į kelias dalis.
  2. Mažais kubeliais supjaustykite šoninę ir suberkite į puodą ant vidutinės ugnies - tegul spirga ir tekina taukus.
  3. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną, mažais kubeliais supjaustykite morkas. Jeigu morkos labai jaunos ir plonos, tuomet pjaustykite pusmėnuliais.
  4. Į šoninę suberkite smulkintą svogūną ir morkas. Apkepkite kelias minutes kartais pamaišydami.
  5. Suberkite voveraites ir pakepkite viską dar 2-3 minutes.
  6. Supilkite sultinį, suberkite perlines kruopas, palaukite kol užvirs ir uždengę puodą dangčiu virkite ant mažos ugnies 20min.
  7. Kol sriuba verda - nuskuskite ir mažais kubeliais supjaustykite bulves.
  8. Kai praeis minėtas laikas - suberkite bulves, palaukite kol užvirs, paragaukite ir pagardinkite druska ir pipirais jei reikia.
  9. Pavirkite dar 5min. , tuomet puodą nukaiskite, įberkite saują smulkiai kapotų šviežių krapų lapelių ir uždenkite.
  10. Leiskite sriubai pabręsti 10-15min. ir pateikite. Tinka užbaltinti pienu.