Dar viena grybų sriuba, kuri yra labai paprasta, tačiau neprasta savo skoninėmis savybėmis. Šis receptas tinka tuomet, kai grybų miške vos vienas kitas ir normaliam, rimtam patiekalui jų neužtenka. Štai tada galima išsivirti sriubos. Tik kiek kitaip, nei esame įpratę.

Užkepta grybų sriuba

  • 3-4 baravykai ar panašus kiekis kitų miško grybų
  • 2 bulvės
  • 1 nedidelė morka
  • 1/2 svogūno galvos
  • 50g šoninės
  • 1 šaukštas sviesto
  • druskos, lauro lapas
  • 1l vandens
  • krapų irba petražolių lapelių pateikimui
  1. Pasmulkiname šoninę ir imame kepinti keptuvėje, kad paleistų taukus.
  2. Bulves supjaustome kubeliais ir metame ant šoninės.
  3. Kai bulvės kiek apkeps ir įgaus aukso atspalvį suberiam smulkiai supjaustytą svogūną.
  4. Smulkiais kubeliais pjaustytas morkas dedame į keptuvę. Pamaišome, pakepame kelias minutes.
  5. Pasmulkiname nuvalytus ir nuplautus grybus, mažesnius dedame nesmulkintus.
  6. Viską pakepame dar tris - keturias minutes.
  7. Keptuvės turinį verčiame į verdantį pasūdytą vandenį. Paverdame, kol bulvės taps minkštos.
  8. Pateikiame dubenėlyje, užbarstę kapotais žalumynais aromatui.

Sviestą paminėjau ne šiaip sau. Kai grybai ims kepti galima įdėti šaukštą sviesto ir viską gerai išmaišyti, kad sviestas pasklistų keptuvėje. Tuomet patiekalas įgaus savito kremiškumo.

grybų sriuba

Kita vertus galima jo ir nedėti. Ir vietoje šoninės galima naudoti aliejų. Tuomet patiekalas bus vegetariškas.

Aš šoninę  į grybų sriubą dedu ne dėl riebumo ar sotumo, o kaip savotišką skonio stipriklį. Ji nedominuoja, neužgožia kitų produktų skonio, tačiau bendrą skonį padaro ryškesniu.

Puiki pavyko sriubikė, aš jums pasakysiu. Ir čia nereikia jokių įmantrių prieskonių, grietinės ar kitų priedų. Ji šauni savaime, kokia yra. Dabar kai pagalvoju, tai viską buvo galima viename puode pagaminti, o baigus kepti vandenį užpilti iš arbatinio. Žinosiu kitam kartui.

Tiesa, apie vandenį – jo nereikia perdaug. Sriuba turi būti gana tiršta, kad valgytojui būtų sotu. Vandenuko jis ir šiaip gali atskirai atsigerti. Todėl nepersistenkite.

grybų sriuba

Skanaus!