Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Užkepta grybų sriuba" from Valgiai.lt
Užkepta grybų sriuba
Produktai
- 3-4 baravykai ar panašus kiekis kitų miško grybų
- 2 bulvės
- 1 nedidelė morka
- 1/2 svogūno galvos
- 50g šoninės
- 1 šaukštas sviesto
- druskos, lauro lapas
- 1l vandens
- krapų irba petražolių lapelių pateikimui
Gamyba
- Pasmulkiname šoninę ir imame kepinti keptuvėje, kad paleistų taukus.
- Bulves supjaustome kubeliais ir metame ant šoninės.
- Kai bulvės kiek apkeps ir įgaus aukso atspalvį suberiam smulkiai supjaustytą svogūną.
- Smulkiais kubeliais pjaustytas morkas dedame į keptuvę. Pamaišome, pakepame kelias minutes.
- Pasmulkiname nuvalytus ir nuplautus grybus, mažesnius dedame nesmulkintus.
- Viską pakepame dar tris - keturias minutes.
- Keptuvės turinį verčiame į verdantį pasūdytą vandenį. Paverdame, kol bulvės taps minkštos.
- Pateikiame dubenėlyje, užbarstę kapotais žalumynais aromatui.