Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Vengriška grybų sriuba" from Valgiai.lt

Vengriška grybų sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Svogūnus stropiai susmulkiname ir pakepiname ant sviesto storadugniame puode, ant vidutinės ugnies ~5min.
  2. Suberiame smulkintus grybus, kapotus krapus, paprikos miltelius. Pasūdome, išmaišome.
  3. Uždengę patroškiname ant mažos ugnies 15min., kartais pamaišome.
  4. Kol grybai troškinasi piene išmaišome miltus, kad jie pasklistų tolygiai.
  5. Į puodą įspaudžiame citrinos sultis, pašlakstome sojos padažą, supilame pieną ir sultinį, gerai išmaišome.
  6. Ant mažos ugnies patroškiname dar 10-15min. dažnai pamaišydami, kad miltai neprikibtų prie dugno.
  7. Paragaujame, pasūdome jei reikia. Beriame maltus pipirus, smulkiai kapotus petražolių lapelius, dedame grietinę ir išjungiame ugnį.
  8. Maišome, kol grietinė ištirpsta ir tolygiai pasiskirsto sriuboje. Uždengiame, leidžiame pabręsti 10-15min.
  9. Pateikiame su šviežia, traškia balta duona ar bandele. Puošiame kapotais petražolių lapeliais.