Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Beveik charčo sriuba" from Gardūs valgiai.lt

Beveik charčo sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Ant viryklės statome didelį, bent 5l talpos, puodą, kuris 2/3 pripildytas vadeniu.
  2. Ryžius suberiame į dubenėlį ir užmerkiame dideliame kiekyje vandens, kartais pamaišome.
  3. Į keptuvę pilame kelis šlakelius aliejaus, įkaitiname ir jame apkepame kiaulieną iki šviesiai rudos spalvos.
  4. Šiuo metu vanduo beveik verda arba jau verda. Beriame kiaulieną su aliejumi į puodą.
  5. Nusunkiame ryžius, beriame ir juos. Pamaišome, kad neprikibtų prie dugno, palaukiame kol užverda, sumažiname ugnį ir uždengę paliekame ramiai virti.
  6. Nulupame svogūnus, nuskutame morkas. Svogūnus smulkiai supjaustome, morkas galima sutarkuoti per daržovių trintuvę arba supjaustyti plonais, trumpais šiaudeliais.
  7. Pilame į keptuvę aliejų, ant vidutinės ugnies apkepiname morkas ir svogūnus 5-8 minutes, kol svogūnai suminkštės.
  8. Dabar į keptuvę beriame prieskonius, druską, pipirus, smulkintą aitriosios paprikos ankštį, dedame pomidorų pastą ir viską gerai išmaišome ir atsargiai apkepame.
  9. Svarbu nuolat maišyti ir žiūrėti, kad nepridegtų, apkepame viską vos kelias minutes.
  10. Keptuvės turinį suverčiame į puodą ir gerai išmaišome.
  11. Dabar į puodą beriame susmulkintą česnaką ir citriną. Suberiame cukrų, gerai išmaišome.
  12. Paragaujame ar netrūksta druskos, aštrumo ar kitų prieskonių.
  13. Leidžiame puodui vėl užvirti ir pavirus kelias minutes jį išjungiame, uždengiame ir paliekame sriubą bent pusvalandį pabręsti.
  14. Pateikiant lėkštėse pabarstome smulkiai kapotų žalumynų.