Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Charčo" from Gardūs valgiai.lt

Charčo

Produktai

Gamyba

  1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalais, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite ant vidutinės ugnies.
  2. Prieš užverdant nugraibykite putas, įdėkite vieną svogūną, juoduosius ir kvapiuosius pipirus, lauro lapus, nuo žalumynų nupjautus kotelius (lapus atidėkite), įberkite nedidelį žiupsnelį driuskos ir virkite ant kuo mažesnės ugnies 1,5-2val. arba kol mėsa taps minkšta.
  3. Išvirusią mėsą išimkite, leiskite jai šiek tiek pravėsti ir nupjaustykite visas plėves ir kitas nereikalingas dalis, kad liktų daili, švari mėsa. Ją supjaustykite nedideliais kubeliais.
  4. Sultinį nukoškite, užvirkite, sudėkite po šaltu vandeniu praplautus ryžius ir supjaustytą mėsą, uždenkite, virkite 20min.
  5. Kol mėsa verda į blenderį suberkite riešutus, įmeskite paprikos ankštį su visomis sėklomis ir susmulkinkite viską iki mažų grūdelių.
  6. Nuplaukite ir susmulkinkite žalumynų lapus. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite sovgūną.
  7. Užkaiskite keptuvę ir vidutinio kaitrumo aliejuje apkepkite svogūną.
  8. Kartu į keptuvę suberkite smulkintus riešutus su paprika. Pakaitinkite kelias minutes, kol pajusite iš riešutų išsiskiriančio aliejaus aromatą.
  9. Berkite chmeli-suneli ir gerai išmaišykite, dar minutę pakaitinkite. Keptuvės turinį suberkite į verdantį puodą.
  10. Supilkite tkemali padažą, smulkiai sukapotas arba per spaustuką išspaustas česnako skilteles, pasūdykite ir viską išmaišykite, suberkite pusę smulkintų žalumynų ir uždenkite puodą.
  11. Nukaiskite. Leiskite sriubai pabręsti bent 20min.
  12. Pateikdami charčo apibarstykite likusiais kapotais prieskoninių žalumynų lapeliais.